Patrioții

Dan Tănasă (AUR): Traficul de carne vie distruge vieţi

În calitate de președinte al Comisiei pentru egalitate de șanse pentru femei și bărbați și membru în Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale condamn public lipsa de implicare mai fermă a autorităților în cazul traficului de carne vie și al traficului de minori.

România ocupă un loc fruntaș rușinos în statistici atunci când vine vorba despre traficul de carne vie. Ne-am făcut de râs în cazul Țăndărei, un dosar care viza 160 de copii minori care au fost forțați să cerșească în Anglia! Potrivit Mediafax, în 2019 au fost identificate 700 de victime ale traficanţilor de persoane, dintre care 327 erau minori.

În primele luni din 2020, numărul victimelor identificate a cunoscut o creştere cu 15,9% (302 victime) faţă de semestrul I al anului 2019 (254). Deşi ar fi trebuit să fie funcţională de mult timp, secţia specială anti-trafic DIICOT nu a fost încă aprobată de Ministrul Justiţiei. Detalii aici .

Consider că Parlamentul trebuie să transmită un mesaj ferm împotriva celor care distrug viețile unor femei și copii nevinovați, motiv pentru care împreuna cu colega mea deputat Raisa Enachi am depus la Comisia juridică un amendament pentru înăsprirea pedepselor în cazul traficului de minori și al traficului de carne vie (amendament pentru modificarea PL-x nr. 77/2021).

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.