Patrioții

Dan Tanasă (AUR): Liderii UDMR servesc interesele regimului de la Budapesta

Dan Tanasă a afirmat răspicat că, în actualul contextul geopolitic, orice gest care subminează integritatea statului român sau jignește simbolurile naționale trebuie tratat cu maximă seriozitate. Deputatul AUR a făcut referire la politica antiromânească a liderilor UDMR , care deși au obținut funcții înalte de conducere în statul român, servesc interesele regimului de la Budapesta.

În aceste vremuri tulburi la nivel european și chiar mondial securitatea națională trebuie să reprezinte o prioritate, iar orice gest care subminează integritatea statului român sau jignește simbolurile noastre naționale trebuie tratat cu maximă seriozitate. În acest context, considerăm ca fiind extrem de îngrijorătoare atitudinea UDMR-ului, care prin poziționarea liderilor față de regimul Orban, evidentă fiind totala supunere și vasalitate față de conducătorul statului vecin, am putea în mod legitim să ne punem întrebarea cărui interes servesc acești politicieni care au ajuns până la cele mai înalte funcții de conducere din statul român.

          Această atitudine sfidătoare și jignitoare la adresa națiunii române și constantele tentative de subminare a statalității României reprezintă o politică asumată de către UDMR nu doar de la venirea lui Orban la putere, ci chiar din clipa înființării. Faptele grăiesc de la sine, după zeci de procese în care personal m-am implicat pentru apărarea limbii române și a simbolurilor naționale prin respectarea Constituției și a legilor în cele trei județe din inima României – Covasna, Harghita și Mureș, am constatat în mod direct disprețul pe care acești lideri îl au față de orice element românesc. Derularea unui proces sistematic de epurare etnică a românilor din cele trei județe, afișarea ostentativă a unor steaguri autonomiste sau ale unui stat străin pe teritoriul României, complicitatea la acapararea unor imobile neprețuite de patrimoniu sau subminarea învățământului în limba română din județele amintite constituie doar câteva dintre metodele utilizate de către acești așa-ziși lideri ai comunității maghiare din România.

          Totodată devine evidentă întrebarea cu privire la loialitatea acestor lideri ai UDMR, cetățeni români, care au jurat credință unui stat străin, cu interese adeseori contrare față de cele ale României, cetățeni care astăzi ocupă posturi de Vice-premier, miniștri, senatori sau deputați, conduc unele din cele mai importante și bogate ministere din România, au ajuns secretari de stat și sunt prezenți în absolut toate structurile de conducere la nivel executiv central al statului român. Toate acestea în timp ce liderii formațiunii fac campanie în mod ostentativ unui partid de guvernământ din Ungaria, primesc miniștrii de externe și secretari de stat în instituțiile statului român ca și cum ar fi în propria moșie, fără urmă de respect față de uzanțele diplomatice și de protocol. Același partid de guvernământ care astăzi afișează o politică voalată pro-rusă, fidelă lui Putin chiar în vremurile actuale de război.

          Închei prin a accentua faptul că UDMR-ul nu reprezintă nici pe departe interesele comunității maghiare din România, unica prioritate fiind interesul de grup și căpătuirea financiară a conducătorilor. De altfel, doi din trei maghiari nu votează UDMR la alegerile parlamentare. Județele menționate se confruntă cu una din cele mai slabe rate de dezvoltare, ocupând constant ultimele locuri la nivelul veniturilor pe județe. Maghiarii onești au înțeles acest lucru și mulți reacționează, iar comunitatea maghiară nu mai poate fi captivă din punct de vedere electoral acestei formațiuni care timp de 30 de ani a promis doar himere autonomiste, fără o dezvoltare reală și fără a îmbunătății condițiile de trai in zonele pe care le controlează ca pe niște feude și în care se comportă întocmai ca niște grofi. Mesajul meu nu se îndreaptă împotriva etnicilor maghiari din România, cetățeni loiali ai țării în care s-au născut, ci se adresează acestor politicieni, conducători vremelnici care profită de un context etnic fără a avea în vedere interesul real al comunității.