Patrioții

Dan Tanasă (AUR): Județele Covasna și Harghita, pământ românesc abandonat de PSD și PNL în mâinile Ungariei

Dan Tanasă condamnă vehement atitudinea slugarnică și trădătoare a partidelor care s-au aflat la putere, partide care au încurajat o politică antinațională și care i-au ignorat pe românii din Covasna și Harghita. Deputatul AUR afirmă răspicat că această trădare a intereselor românești să înceteze.

Despre comunitățile de români din județele Covasna și Harghita, din păcate, se vorbește din ce în ce mai puțin și se face chiar mai puțin! De 32 de ani românii din sud-estul Transilvaniei sunt abandonați din punct de vedere administrativ, politic și economic, această zonă fiind acaparată de politica revizionistă a Ungariei, desigur prin contribuția esențială a UDMR aservit total Budapestei și prin complicitatea slugarnică a PSD și PNL.  În tot acest timp, PSD și PNL nu au manifestat nici un fel de interes real pentru comunitatea românească de aici, ea fiind abandonată total, rămânând pradă baronilor UDMR care se comportă asemenea unor grofi.   

          În ciuda semnalelor numeroase și a strigătului constant manifestat de românii din aceste județe, PSD și PNL au fost părtași la diluarea elementului etnic românesc prin împuternicirea constantă a UDMR-ului, acesta fiind aproape în permanență la guvernare, ocupând chiar unele din cele mai importante posturi din executivul României. În afara unor instituții redundante, create pentru sinecuri politice, autoritățile nu au creat nici o politică publică pe termen lung pentru salvarea românilor rămași în aceste județe. În ritmul acesta, mai sunt necesare poate două sau trei decenii pentru ca românii din Covasna și Harghita să dispară complet, ambițiile separatiste ale UDMR fiind satisfăcute aproape în întregime de PSD și PNL, iar această zonă nu va mai avea nici o legătură cu statul român, decât pur formal – teritorial. PSD și PNL au refuzat timp de 32 de ani, la imboldul UDMR, să se folosească de instrumentele și atribuțiile statalității românești în județele Covasna și Harghita și astfel au permis în mod criminal o co-suveranitate româno-ungară. De ce au făcut asta? De teamă? Din slugărnicie?

          Chiar astăzi suntem martorii unei politici care girează autonomia pe criteriu etnic, aceste județe fiind conduse de 32 de ani la nivel de primării, consilii locale, consilii județene, președinți de consilii și deconcentrate chiar de către UDMR. Același UDMR care nu ratează nicio ocazie să răspânească tot felul de minciuni cu privire la presupusa încălcare a drepturilor minorităților naționale în România. Cine este așadar vinovat pentru lipsa de dezvoltare din Harghita, Covasna și cine conduce cu adevărat această regiune? Între timp, PSD și PNL nu contenesc în a se umili pentru acei 5% aparent cruciali oricărei guvernări, chiar dacă au o majoritate confortabilă în Parlament. Veșnic la guvernare, și veșnic nemulțumiți, acești lideri autonomiști practică o politică de discriminare față de români, fapt demonstrat în numeroase rânduri chiar de către Consiliul Național pentru Combaterea Discrimănrii, iar viitorul românilor din Covasna și Harghita este unul sumbru.

          Condamnam vehement atitudinea iresponsabilă, slugarnică și trădătoare a PNL, PSD și USR, partide care au tolerat și chiar au încurajat o politică antinațională prin predarea unor ministere cheie în mâna unui organizații politice care slujește interesele unui stat străin. Trag un semnal de alarmă pentru ca această trădare a intereselor românești să înceteze. Solicit instituirea unor politici publice pe termen lung care să protejeze firavele comunități românești și să stimuleze o acțiune demografică pentru repopularea zonei dar și a întregii Românii. A sosit momentul ca statul român să se manifeste ca un stat suveran inclusiv în Harghita, Covasna și să își asume rolul de autoritate conducătoare, iar nu de simplu martor la politicile revizioniste din Transilvania.