Dan Tanasă (AUR): CFR Marfă – între privatizare și interesul național
Deputatul AUR Dan Tanasă a criticat în termeni duri, în cea mai recentă declarație politică, desființarea companiei strategice CFR Marfă asumată de Guvernul României.
O scrisoare trimisă de Comisia Europeană în data de 11 mai 2021 către Reprezentanța permanentă a României la UE arată că Guvernul și-a asumat desființarea CFR Marfă S.A.
Consider că este inadmisibil că acest lucru nu este adus la cunoștința publicului larg și supus dezbaterii. Este cu atât mai revoltător cu cât Guvernul și-a asumat, într-un mod absolut netransparent, să desființeze, prin transferarea a 23% din materialul rulant al S.N.T.F.M. CFR Marfă S.A către societatea Rofersped S.A., o societate la care statul român deține 98% din acțiuni. După încheierea acestui proces de transfer, această companie urmează a fi privatizată.
Planul destructurării și vânzării pe bucăți a unei companii strategice a Statului Român nu este posibilă fără acordul unor decidenți care, în mod deliberat, semnează actele acestei tranzacții neprofitabile pentru statul român. De aceea, acești oameni pentru slugărnicia și lipsa de demnitate de care dau dovadă, sunt recompensați cu salarii și bonusuri foarte de mari. Acest lucru se reflectă în faptul că, deși compania pierde anual peste 80 de milioane de euro (valabil pentru anul 2021) și concediază masiv personalul contractual, în anul 2022 au planificat o creștere a cheltuielilor aferente contractului de mandat (indemnizația directorului general) și ale celorlalte organe de conducere, control și alte comisii create în mod intenționat.
În contextul conflictului din Ucraina și al viitoarei crize alimentare, deși României și Republicii Moldova li s-a cerut din partea Ucrainei să preia exportul de cereale pe calea ferată întrucât porturile ucrainene de la Marea Neagră sunt blocate de către Rusia, această inițiativă de privatizare reprezintă o dublă palmă dată pe obrazul mult încercatei națiuni române. Odată din partea Comisiei Europene și încă odată din partea demnitarilor români a căror activitate este în totală opoziție cu interesul și buna dezvoltare a acestei țări.
Dacă în occident este posibil ca cele mai importante companii, cu rol strategic pentru funcționarea statului, să fie deținute de statul respectiv, în România, sub umbrela incompetenței și a privatizării, au loc cele mai grave acte de trădare și vânzare a acestei țări.
Prin condeiul acestor demnitari ai Statului Român vor fi luate măsuri care vor afecta viețile a milioane de români, iar acest lucru nu înseamnă nimic altceva decât o formă de înaltă trădare, faptă care trebuie pedepsită în consecință.