Patrioții

Cristian Ivănuţă (AUR): Prea de mult timp Ţara poartă pe trup o rană deschisă la hotarul de la răsărit

Ştim că sunt multe probleme de rezolvat, dar rog pe stimaţii colegi din Legislativul României şi, nu în ultimul rând, cer actualului guvern să nu ignore interesele economice ale judeţelor Moldovei şi să demareze lucrările pentru realizarea Autostrăzii Unirii.

Şi pentru că reprezint Alianţa pentru Unirea Românilor, a Tuturor Românilor, unii dintre ei răşluiţi în tragicul an 1940, rămaşi şi astăzi în afara graniţelor fireşti, cu atât mai mult aştept înţelegerea deplină a  Interesului românesc, conţinut de aceste două proiecte. Pentru că trebuie să reorientăm pe românii din Basarabia către România.

Prea de mult timp Ţara poartă pe trup, o rană deschisă la hotarul de răsărit. Prea de multă vreme, Prutul desparte român de român, mamă de fiică, frate de frate. Vrem ca Prutul să înceteze a mai fi graniţă între noi şi basarabeni şi să devină o Axă de civilizaţie românescă şi coeziune culturală. Să nu se mai audă în Parlamentul de la Chişinău, pe la diverse conferinţe, simpozioane sau pe stradă că (citez): „O fi Moscova o problemă, dar Bucureştiul nu este o soluţie pentru R. Moldova”(am încheiat citatul)

AUR vrea ca Bucureştiul să fie cea mai bună – dacă nu chiar singura – soluţie pentru R. Moldova, aflată azi pe drumul integrării europene. Şi, indiscutabil, eu, colegii de la Iaşi şi din ţară care milităm de peste 30 de ani pentru readucerea Basarabiei pe făgaşul firesc, AUR şi mulţi alţi români am vrea ca drumul R. Moldova către Bruxelles şi Strasbourg să treacă pe la Bucureşti. Pentru că noi, AUR credem în dăinuirea statului naţional-unitar, într-una Românie Re-Întrgită, de la Nistru până la Tisa.