Patrioții

Claudiu Târziu (AUR): Vinovații pentru incendiul de la Matei Balș trebuie să-și dea demisia

Cladiu Târziu, copreședintele AUR, consideră că depolitizarea instituțiilor statului trebuie să devină o prioritate pentru toată clasa politică pentru a evita alte tragedii precum cea de la Institutul Matei Balș. Totodată, senatorul susține că vinovații trebuie să-și dea demisia din funcțiile de conducere.

În viziuna senatorului AUR, întreaga clasă politică este vinovată de tragedia de la Matei Balș, „fiecare dintre politicienii aflați în funcții înalte în Statul Român având partea sa de responsabilitate”.

Copreședintele AUR subliniază că adevăratele cauze care au condus în acești treizeci de ani la tragedii precum cea de la Maternitatea Giulești (în 2006), de la clubul Colectiv (în 2015) sau de la secția ATI a Spitalului din Piatra-Neamț (în noiembrie 2020) sunt corupția și incompetența. „Încă din noiembrie, am avertizat că acest accident reprezintă un alt simptom al colapsului în care se află sistemul de sănătate din România; astfel de accidente vor mai avea loc, până în momentul în care vom avea o restructurare reală a sistemului”.

În această situație, Claudiu Târziu a anunțat că va chema la discuții toți liderii de partide din Parlament pentru a „demara acțiunile necesare depolitizării domeniilor vitale ale societății și reprofesionalizării acestora”.