Patrioții

Claudiu Târziu (AUR): Românii trebuie să decidă în cunoștință de cauză dacă se vaccinează sau nu

Claudiu Târziu, copreședintele AUR, a salutat inițiativa Bisericii Ortodexe Române de a distribui broșuri cu informații despre vaccinarea anti-covid 19. Vaccinarea este un drept, și nu o obligație.

Senatorul a reiterat faptul că vaccinarea trebuie să fie un act profilactic responsabil, recomandat şi acceptat pe baza unei informări clare şi complete, oferite de autoritățile competente și receptate corect de către cetățeni, așa cum se subliniază și în mesajul BOR pe acest subiect.

Potrivit AUR, față de un subiect atât de intens politizat și deficitar gestionat de autorități, accentul trebuie să cadă pe respectarea riguroasă a principiilor de natură etică: consimțământul informat al persoanei, descrierea clară a beneficiilor, dar și a eventualelor riscuri, asumarea de către producătorii vaccinului sau de către autoritățile publice a responsabilității pentru eventualele cazuri nefericite în care se constată efecte adverse asupra sănătății persoanei vaccinate.

Având în vedere slaba încredere de care se bucură instituțiile statului român și persoanele implicate în campania de comunicare oficială pe tema SARS-CoV2 și a campaniei de vaccinare, AUR apreciază ca binevenit demersul BOR de a contribui la o mai bună informare a cetățenilor.