Patrioții

Ciprian-Titi Stoica (AUR): Este inacceptabil ca OMV să plătească doar 25% din cât ar fi trebuit să plătească, iar Black Sea Oil&Gas să fie scutita de orice plată a taxei de solidaritate!

Coaliția PSD-PNL-UDMR, un nou act de trădare. Clasa politică aservită intereselor străine va trece pe repede înainte o lege care va permite OMV să plătească doar 25% din cât ar fi trebuit să plătească și va scuti compania Black Sea Oil&Gas de la plata taxei de solidaritate, avertizează Ciprian-Titi Stoica, care reiterează faptul că AUR se va opune unei astfel de legi.

Coaliția de guvernare a decis, la ordinul primit de la Klaus Iohannis, ca OMV să plătească o taxă de solidaritate mult mai mică decât ar fi trebuit, iar compania Black Sea Oil&Gas să fie scutită de plata contribuției de solidaritate.

Parlamentarii PSD-PNL-UDMR nu se pot abține din a face o nefăcută în fiecare săptămână. Cea mai nouă este modificarea legii privind taxa de solidaritate pe care companiile din energie ar trebui să o plătească. Totul după ce legea privind taxa de solidaritate a fost reîntoarsă de către Klaus Iohannis.

Această taxă de solidaritate a fost impusă de UE, care a sesizat că pe piața de energie s-a speculat în mod nerușinat. Așadar, până și UE a admis că trebuie luate măsuri în acest domeniu și, prin urmare, a cerut statelor membre să introducă această taxa de solidaritate.

Legea votată de Parlament în luna martie care modifică OUG prin care a fost stabilită taxa de solidaritate de Ministerul Finanțelor, chiar dacă nu era o varianta perfectă, obligă OMV la plata acestei taxe.

Doar că, ajunsa la Cotroceni, s-a împotmolit în biroul lui Klaus Iohannis care a găsit niște chichițe pentru a o da înapoi la reexaminare. În realitate, s-a făcut un târg la Cotroceni după ce reprezentanții OMV au fost nemulțumiți de legea votată de Parlament, iar compania Black Sea Oil and Gas a cerut Guvernului Ciucă o derogare de la plata taxei de solidaritate.

Prin reexaminarea lui Klaus Iohannis, cele două companii au primit exact ce au vrut.

În urma târgului a rezultat o alta formă a legii, care a fost impusă prin amendamentele parlamentarilor coaliției de guvernare și care a fost votată pe repede înainte de Senat, iar miercuri, cel mai probabil, va intra și la votul Camerei Deputaților.  

Ce prevede forma adoptata de Senat:

OMV Petrom va plăti mai puțin pentru taxa de solidaritate – prin amendamentul introdus de coaliția PSD-PNL-UDMR, OMV plătește aproximativ 25% din cât ar fi trebuit să o facă în forma în care legea a ajuns la Cotroceni;

Compania Black Sea Oil&Gas este scutită de contribuția de solidaritate după vizitele făcute la Palatul Victoria.

Această forma a legii care a fost votată de majoritatea PSD-PNL-UDMR din Senat este nesatisfăcătoare și lezează interesele României.

Este inacceptabil ca OMV să fie pus să plătească doar 25% din cât ar fi trebuit să plătească, iar o altă companie care operează gazele din Marea Neagra, Black Sea Oil&Gas, să fie scutita de orice plată a taxei de solidaritate. Acest lucru este complet inadmisibil.

Este o altă cedare de neînțeles către o companie austriacă într-o perioadă în care guvernul de la Viena provoacă României prejudicii materiale și de imagine României prin ținerea țării noastre în afara Spațiului Schengen.

După modificările făcute în aceste zile pe repede înainte în Parlament de către parlamentarii puterii, începem să înțelegem care a fost adevăratul motiv al vizitei pe care ministrul austriac de interne a desfășurat-o în țara noastră săptămâna trecută.

Pare că am devenit fraierii Europei în materie de taxare a companiilor străine.

În România condusă de PSD-PNL-UDMR e mai bine să fii o companie străină, decât românească!

Asta vrea guvernarea PSD-PNL-UDMR? Să devenim o țară numai de companii străine, economia să fie la pământ?

Nu suntem de acord cu aranjamentele de culise facute la Cotroceni in beneficiul unor companii straine si in detrimentul romanilor! Tocmai de aceea nu vom vota smecheria legislativa impusa de Klaus Iohannis.