Patrioții

Ciprian Ciucu (AUR) avertisment: Cancerul din Alba, atac împotriva sănătății noastre

Deputatul AUR Ciprian Ciubu trage un semnal de alarmă cu privire la gradul de poluare ce se înregistrează în Sebeș. Deși a trimis o scrisoare deschisă către Ministerul Mediului, autoritățile nu au luat nicio măsură.

„Sub scutul nepăsării si relaxării autorităților locale, mastodonții din Sebeș își continua treaba nestingheriți. Ultimele zile au arătat din nou depașiri ale valorilor noxelor la nivelul municipiului Sebeș. Deși am adresat interpelări ministrului mediului in acest sens, se pare ca nu este o , prioritate pentru acest guvern si ca nimeni nu realizează gravitatea acestui aspect! Atunci ma întreb: să fie vorba de crimă organizată, prin nepasare și lipsă de acțiune, împotriva sănătății si a vieții noastre sau ticăloșie și nesimțire crasă?”, scrie deputatul AUR pe pagina sa de Facebook.

Membrii Alianței pentru Unirea Românilor împreuna cu asociația ,,Centrul Independent pentru Protecția Mediului Sebeș”, monitorizează poluarea atmosferică din Sebeș din anul 2007 și solicită de 15 ani sprijinul Ministerului Mediului pentru eradicarea acestei poluări criminale cu  4 poluanți cu efect cancerigen asupra omului: pulberi în suspensie, formaldehidă, benzen și ozon troposferic În perioada 2007-2021 , la toți cei 4 poluanți s-au înregistrat depășiri ale CMA.