Patrioții

CĂLIN-CONSTANTIN BALABAŞCIUC: pentru AUR Basarabia este o prioritate

Alianța pentru Unirea Românilor a trecut Prutul. Puțini români cunosc faptul că o bună parte din parlamentarii și susținătorii partidului vin dinspre zona de unionism, adică a celor care militau pentru unirea dintre România și Republica Moldova.

George Simion este unul dintre cei care au pornit mișcarea Basarabia E România și au dus-o atât de sus cât au putut din poziția de membri ai societății civile. Interdicția aplicată apoi copreședintelui AUR a dus la o blocare temporară a exprimării unionismului în zona de societate civilă, iar menținerea interdicției arată că mai nimic nu s-a schimbat dincolo de Prut.

Mulți spun că unionismul nu se strigă, că el nu trebuie băgat în zona de politică. Dar nu același lucru îl fac partidele socialiste sau așa-zis democrate și care își promovează din plin ideile prin intermediul parlamentului din Republica Moldova. Cum acesta din urmă trebuie să reprezinte oglinda societății, ce anume ne împiedică ca să avem și parlamentari care să poată reprezenta ideea de unire dintre România și Republica Moldova, dacă aceasta există în societate?

Se spune că peste 40% dintre moldoveni sunt favorabili acestui curent. Alianța pentru Unirea Românilor a trecut granița și va participa în cadrul alegerilor parlamentare din 11 iulie. Scopul nostru nu este să dezbinăm pe moldoveni(deci români) ci să îi aducem în parlament pe cei care pot exprima în mod democratic opțiunea unionistă.

Statul Republica Moldova este un stat corupt, în care factorul politic este mai preocupat de propriul buzunar decât de binele cetățeanului. Sunt peste un milion de moldoveni plecați, mai mulți decât a reușit Federația Rusă să trimită în Siberia în cele mai grele regimuri de ocupație.

Data de 11 iulie nu reprezintă sfârșitul implicării ci doar startul. Mergem dincolo de Prut pentru a ne bate pentru frații din Basarabia căci AUR este un proiect pan-românesc ce transcende granița de pe Prut.