Patrioții

Călin Balabașciuc (AUR): În timpul guvernării PSD-PNL, Parlamentul are doar rol decorativ

Deputatul AUR Călin Balabașciuc a criticat dur guvernarea PSD-PNL pentru lipsa de transparență cu care tratează subiectele importante, pe care alege să nu le dezbată împreună cu celelalte formațiuni politice – este cazul modificările propuse la Codul Fiscal, care vor afecta cetățenii și antreprenorii locali începând cu anul viitor.

Balabașciuc a subliniat că AUR a solicitat Guvernului Ciucă, printr-un apel public, să renunțe la utilizarea excesivă și nejustificată a ordonanțelor de urgență și să vină în fața Parlamentului cu modificările propuse la Codul Fiscal.

„Acest tandem PSD-PNL profită de pe urmare faptului că au o majoritate confortabilă în forul legislativ și mimează democrația. Astfel, în loc să dezbată propunerile pe care vor să le introducă în Codul Fiscal, se ascund în spatele ordonanțelor de urgență, pe care le adoptă în mare grabă și care le permit să se sustragă de la a da explicațiile necesare pe subiecte sensibile. Acest comportament nu este tipic unei democrații”, a declarat Călin Balabașciuc.

Coaliţia de guvernare încearcă de luni de zile să ajungă la un consens în privinţa modificării Codului Fiscal. Liderii PSD şi PNL nu se înţeleg cu privire la o serie de aspecte, iar graba cu care tratează acum aceste modificări reflectă amatorismul și lipsa de respect față de democrație.