Patrioții

Călin Balabașciuc (AUR): După includerea Roșiei Montana în patrimoniul UNESCO, este nevoie de un plan de investiții asumat de Guvern

După includerea Roșiei Montana în patrimoniul UNESCO, este nevoie de un plan de investiții asumat de Guvern. Ne bucurăm că oamenii din această zonă nu se vor mai îmbolnăvi din cauza mediului toxic, având în vedere că exploatarea cu cianură iese din discuție, însă acum există pericolul ca locuitorii să moară de foame.

Pe lângă această situație gravă, mai există o problemă despre care premierul Cîțu nu a spus niciun cuvânt: ce se întâmplă cu procesul intentat de Gabriel Resources? România nu poate plăti despăgubiri de peste 4 miliarde de dolari pentru niște investiții fictive.

Tocmai de aceea, este necesar ca Guvernul Cîțu să treacă de exercițiul de imagine și să găsească rezolvări pentru două probleme stringente: 1) din ce își vor câștiga existența acești oameni? și 2) rezolvarea situației cauzate de procesul Roșiei Montane. Guvernul Cîțu are șansa ca măcar acum, când are susținerea publică, să își asume un plan de investiții, de dezvoltarea a turismului din regiune, astfel încât oamenii de acolo să nu fie condamnați la sărăcie mai mult decât sunt deja.