Patrioții

Boris VOLOSATÎI(AUR) – cere completarea posturilor vacante de agenți consulari ai României peste hotare

Deputatul AUR Boris Volosatîi susține că a primit mai multe mesaje de la românii din diverse state că nu au cu cine vorbi la Consulatele generale ale României. Deputatul AUR a cerut explicații de la ministrul Afacerilor Externe, printr-o întrebare parlamentară, cu privire la posturile vacante din Consulatele României.

„Potrivit unor informații primite de la românii din diverse state din cuprinsul circumscripției electorale nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara granițelor țării, în mai multe Consulate generale ale României există, deja de un timp apreciabil, posturi vacante de Consuli generali, consuli, viceconsuli și agenți consulari.

Faptul în sine constituie, în opinia noastră, o problemă și comportă urmări negative asupra modului de funcționare a acestor Consulate ale țăriii noastre.

Având în vedere cele prezentate mai sus, vă rugăm respectuos să ne transmiteți:

  1. Numărul de posturi de Consuli general, consuli, viceconsuli și agenți consulari vacante în prezent în Consulatele României, defalcat pe fiecare stat de acreditare și circumscripție consulară.
  2. În ce termen Ministerul Afacerilor Externe ar putea soluționa problema completării posturilor vacante Consuli generali, consuli, viceconsuli și agenți consulari, astfel încât Consulatele României de peste hotare să poată funcționa la capacitate normală.