Patrioții

Boris Volosatîi: Guvernul PNL-USR PLUS nu poate abandona presa românească din Republica Moldova

Guvernul de la București nu poate abandona presa românească din Republica Moldova, care are un rol deosebit de important din punct de vedere cultural și identitar pentru românii dintre Prut și Nistru. Constat, cu mare tristețe, că nici după 30 de ani clasa politica de la București nu a înțeles cât de importantă este prezența României dincolo de Prut.

Avem un Departament pentru Relația cu Republica Moldova care are o viziune profund anti-românească pentru Basarabia. În loc să sprijine necontenit publicațiile românești, DRRM a decis că nu mai poate susține instituții de presă importante precum Ziarul Literatura și Arta, revista „Limba română”, „Natura” sau „Ziarul de Gardă”.

Fac un apel pe această cale către actualii guvernanți, cu speranța că vor revizui această decizie. În Republica Moldova se duce un război informațional fără precedent, este o adevărată bătălie identitară, sprijinită de Moscova. Propaganda pro-rusă are cale liberă spre a manipula basarabenii. Nu putem permite acest lucru, peste patru ani putem realiza Unirea. Reiterez, la rândul meu, solicitarea AUR Moldova către Guvernul Cîțu, să ia atitudine de urgență în acest caz. Altfel, riscăm să pierdem și ultima fărâmă de românism de pe acest teritoriu.