Patrioții

Boris Volosatîi (AUR): Românii din diaspora au nevoie de sprijinul MAE în permanență, nu doar o dată la patru ani

Discuțiile purtate cu românii din diaspora, cu precădere cei din Italia unde efectuez o vizită de lucru, mi-au întărit convingerea că aceștia au nevoie de sprijinul MAE în permanență, nu doar o dată la patru ani. Noi, parlamentarii AUR, au pus presiune de la bun început pe autorități să suplimenteze numărul reprezentanțelor diplomatice și să asigure servicii consulare de calitate pentru românii din diaspora – realitatea arată că acestea sunt nevoi reale și vom lupta în continuare pentru implementarea unor astfel de măsuri.

Astăzi, 9 august, avut o întâlnire impresionantă cu românii stabiliți la Florența. În capitala regiunii Toscana, locuiesc/muncesc peste 83 000 de români. În această regiune a Italiei, coordonator al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) este un bun român, patriot, om cu o soartă emblematică pentru toți românii plecați din Țară. Ion Chira, este sufletul AUR din Toscana, căci a reușit să adune în jurul său sute de concetățeni dornici să se producă schimbarea în Țara noastră-România.

Din discuția pe care am avut-o cu acești oameni inimoși mi-am întărit convingerea că:

  1. Cheia succesului nostru comun constă în mai multă transparență și dialog permanent cu cei care ne-au încredințat misiunea de a-i reprezenta în Parlamentul României;
  2. Ministerul Afacerilor Externe și implicit reprezentanțele noastre diplomatice trebuie supuse unui presing substanțial pentru ca cei în slujba cărora ne aflăm să beneficieze de servicii consulare calificate și profesioniste.

Remarcăm faptul că atunci când am prezentat amendamente concrete pentru suplinirea bugetului alocat și al personalului diplomatic, guvernarea a respins propunerile noastre menționând că pentru a face față problemelor existente sunt suficiente resurse financiare și angajați. Realitatea este alta, căci lucrurile merg din prost în mai prost și trebuie să o spunem răspicat că numărul consulatelor și al angajaților este mic și nu este suficient pentru a face față solicitărilor, iar guvernarea a trișat, atunci când a respins amendamentele pe care le-am înaintat. AUR este reprezentat de doar 10% din numărul parlamentarilor, însă este conștient 100% că așa nu mai poate continua. Cetățenii noștri au nevoie de noi 365/366 zile pe an și nu trebuie folosiți doar în alegeri, o dată la patru ani.

Ar putea fi o imagine cu 6 persoane şi persoane în picioare
Sursa: Facebook, Boris Volosatîi