Patrioții

Boris Volosatîi (AUR): Istoria românilor și geografia României sunt două materii formatoare de conștiință națională

Apelul meu pentru Ministerul Educației, pentru cadrele didactice, pentru părinți. Copiii românilor sunt ai românilor, nu ai birocraților din ministere care au alergie la Istoria Românilor și Geografia României! Acestea sunt două materii formatoare de conștiință națională, care cultivă simțul timpului și al spațiului într-o lume tot mai relativizantă.

Am format generații de elevi români în Basarabia în spiritul valorilor naționale, cultivând dragostea de istoria românilor și geografia României, patria noastră întreagă. Atunci când comuniștii de la Chișinău au încercat eliminarea istoriei din școală înlocuind-o cu așa-numita istorie integrată, am protestat și am reușit. Datorit ă materiei istoriei românilor în școala basarabeană, astăzi la răsărit de Prut se mai vorbește românește, iar noua noua genereție cere redobândirea cetățeniei române întru consolidarea națiunii noastre.

Venind acum la București am constatat că Ministerul Educației din România a urmat recent cu un suspect elen neomarxist exemplul comuniștilor de la Chișinău și au decis să fie eliminată din școala istoria românilor și geografia României ca materii distincte. Eliminarea istoriei românilor din școală va fi folosită ca argument pentru eliminarea acesteia din Basarabia. Gestul neomarxist al Ministerului Educației de la București este unul geopolitic și geocultural.

Cer Ministerului Educației să-și revizuiască decizia și să readucă în planul cadrul școlar cele două materii formatoare de conștiință națională. Fac apel către toate cadrele didactice din România să protesteze împotrva deciziei Ministerului până la anularea acesteia.