Patrioții

CRISTIAN IVĂNUŢĂ: AUR sprijină generația de mâine a României

Soluțiile propuse de guvernele liberale în ultimii doi ani cu privire la desfășurarea activităților didactice, motivate de prevenirea răspândirii virusului Sarcov-2, nu și-au dovedit eficiența, mai mult, au dus la degradarea calității actului educațional, prin predarea – învățarea materiilor în sistem online, fapt ce a surprins nepregătit atât corpul profesoral cât și colectivele de elevi.

Ritmul de predare și învățare a fost perturbat, lipsa profesorului în sala de clasa a afectat relația să cu elevii, dar și comunicarea și legăturile între elevi stabilite anterior în cadrul școlii. Nu în ultimul rând, evaluarea rezultatelor școlare a avut de suferit prin scăderea obiectivității notarii, în același timp cu creșterea dezinteresului elevului față de școală, atât prin neimplicarea să la lecții, dar și prin absențele acumulate în timpul școlii online.

Partidul AUR a propus ca soluții pentru reducerea decalajului creat în acest interval de timp în însușirea de către elevi a unor cunoștințe și formarea de competențe cheie, nu numai a redeschiderii unităților de învățământ ci și a organizării unor activități remediale pentru elevi pe perioada verii.

În acest sens, în perioada 5- 16 iulie 2021, Partidul AUR, filiala Iași, a sprijinit financiar și logistic organizarea Școlii de vara pentru elevii clasei a 3- a, de la Școala Carmen Sylva, Iași. În cadrul școlii de vară cadrele didactice de la această instituție au desfășurat activități remediale la disciplinele Limba Română și Matematică, activități ce au alternat cu cele recreative. Mulțumim cadrelor didactice care s- au implicat voluntar în demararea acestui program.

Partidul AUR va continua și pe viitor organizarea unor astfel de activități, care să vină în sprijinul generației de mâine a României.