Patrioții

Dan Tanasă: AUR dorește standarde de calitate pentru alimentele pe care le consumă copiii în unitățile de învățământ

Alianța pentru Unirea Românilor a depus un proiect de lege care să sprijine o alimentație mai sănătoasă în rândul copiilor și adolescenților.

Propunerea AUR vizează modificarea Legii 123/2008 care promova un regim alimentar mai sănătos în unitățile de învățământ preuniversitar, dar care avea o serie de lipsuri.

Mai exact, legea interzicea prepararea, comercializarea şi distribuiriea alimentelor prevăzute în lista alimentelor nerecomandate și îi sancționa pe cei care o încălcau, însă nu preciza care sunt faptele considerate contravenții, nici care sunt sancțiunile. Astfel, pentru ca obiectivul promovării unei alimentații sănătoase în școli și grădinițe să poată fi atins, inițiativa AUR propune clarificarea situației, astfel încât să știm care sunt contravențiile și ce sancțiuni implică.

Inițiatorii proiectului legislativ, deputații AUR Dan Tanasă, Adrian Axinia și George Simion, propun totodată ca Ministerul Sănătății să elaboreze lista standardelor de calitate a alimentelor și să revizuiască lista, dacă este cazul, o dată la doi ani. Nu în ultimul rând, avizarea meniurilor servite în unitățile de învățământ trebuie să țină cont de dispozițiile și reglementările Ministerului Sănătății.