Patrioții

Antonio Andrușceac: AUR va milita pentru libertatea fiecărui român de a decide dacă se vaccinează sau nu

Ne apropiem de sfârșitul sezonului estival și încep să apară din nou informații care vor să inducă teama în acest popor cu privire la un al patrulea val de pandemie, generat de data aceasta de tulpina Delta. În paralel, mass-media deja ne pregătește psihic pentru valul cinci, care stă sub auspiciile variantei Lambda.

Toate aceste informații, precum și declarațiile făcute recente de către ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, care le promite românilor bonuri de masă și alte stimulente, au menirea de a îi forța pe români să se vaccineze, fără să mai existe răgazul de a analiza care sunt riscurile în raport cu beneficiile. Ceea ce știm până acum, în lipsa unor studii concludente, este că aceste seruri sunt experimentale, iar consecințele administrării le vom vedea peste câțiva ani.

De aceea, simt nevoia să îi asigur pe români că noi, Alianța pentru Unirea Românilor, vom milita pentru libertatea fiecăruia, o libertate constituțională, recunoscută inclusiv de legi internaționale. Noi propunem o altă alternativă la vaccinare, în ideea în care suntem împotriva instaurării unei dictaturi sanitare. Este vorba despre testarea anti-Covid, acesta este singurul mod prin care știi dacă la momentul respectiv cel care a intrat în sala de spectacol sau în sala de clasă este bolnav sau nu. Vaccinarea lasă loc de a te îmbolnăvi a doua zi. Tot ce ni se promite este că dacă te-ai vaccinat, iei sau dai o formă subclinică acestui virus. Așa încât noi susținem testarea la scară cât mai largă – ea poate să-ți dea o perspectivă largă asupra numărului de îmbolnăviri, vaccinarea nu îți spune cât la sută din cei vaccinați s-au reinfectat. Și aici mai putem observa încă o chestiune: discriminarea – vaccinarea e gratuită, testarea costă.