Patrioții

Andrei Hangan: populaţia României îmbătrânește rapid. AUR are soluții reale şi eficiente pentru criza demografică

Senatorul AUR Andrei Hangan a vorbit, într-o declarație politică, despre o problemă extrem de gravă, care va avea consecințe pe măsură, dacă guvernanții nu vor acționa: criza demografică. În context, parlamentarul a amintit că Alianța pentru Unirea Românilor a depus mai multe proiecte de lege menite să stimuleze natalitatea și să sprijine familiile cu mulți copii. Din păcate, toate au fost respinse de către alianța PSD-PNL.

„Stimați colegi,

Astăzi, în cadrul Plenului Senatului, mă adresez cu o preocupare gravă ce priveşte viitorul populaţiei noastre şi stabilitatea sistemului de pensii. Datele recente furnizate de INS ne arată o realitate îngrijorătoare: avem pensionari la fiecare 10 salariaţi. În anumite judeţe, precum Vaslui, numărul pensionarilor l-a depăşit deja pe cel al salariaţilor. Este clar că sistemul de pensii se află în pragul colapsului!

Populaţia României îmbătrânește rapid, iar acest lucru aduce cu sine o serie de provocări economice şi sociale majore. Procesul de îmbătrânire este accelerat de scăderea natalității, iar lipsa unor politici demografice eficiente agravează situația. Ar fi timpul pentru măsuri decisive pentru a inversa această tendinţă şi pentru a proteja viitorul generațiilor noastre.

Răspunsul Guvernului: inacţiune şi lipsă de viziune

În faţa acestei crize iminente, ce fac cei aflaţi la putere? Nimic! Guvernanții actuali, sub conducerea lui Ciucă şi Ciolacu, preferă să ignore realitatea şi să se complacă în  inacțiune, în loc să vină cu soluţii concrete pentru creşterea natalității şi pentru asigurarea unui viitor echilibrat al sistemului de pensii. Aceştia se împotmolesc în disputa politică şi în jocurile de putere.

Măsurile propuse de AUR: soluţii reale pentru probleme reale

Alianța pentru Unirea Românilor a luat inițiativă şi a propus mai multe măsuri legislative menite să abordeze criza demografică şi să protejeze interesele familiilor românești. Printre acestea se numără acordarea unei alocații de stat de 600 de lei pentru fiecare copil, introducerea tichetelor sociale pentru îngrijirea nou-născuților şi acordarea de ajutoare pentru familiile care doresc să îşi achiziționeze o mașină.

Cu toate acestea, iniţiativele noastre sunt blocate în mod constant de către coaliția PNL-PSD-UDMR, care preferă să își urmărească propriile interese politice în detrimentul intereselor naționale. Este inacceptabil să asistăm la astfel de manevre politice care împiedică adoptarea unor măsuri vitale pentru viitorul nostru.

Nu putem permite ca viitorul nostru să fie pus în pericol de inacțiunea şi interesele politice ale celor aflați  la putere. Este momentul să ne unim şi să luptăm pentru soluții reale şi eficiente pentru criza demografică. AUR este alături de cetățeni și promite să continue să lupte pentru interesele reale ale poporului român!”