Patrioții

Andrei Hangan (AUR): Eliminarea pensiilor speciale, un simulacru politic care nu servește interesele românilor

Senatorul AUR Andrei Hangan a afirmat, într-o declarație politică susținută în Parlament, că eliminarea pensiilor speciale nu se va realiza în timpul guvernării PSD și PNL. Aceste partide încearcă să mențină cu orice preț aceste privilegii, dovadă fiind chiar noua formă a pensiilor, care prevede impozitarea modestă a acestor venituri.

Ne revine o responsabilitate crucială: să discutăm și să votăm asupra legii privind pensiile speciale și, mai mult decât atât, anularea acestora! Este un subiect sensibil și vital pentru cetățenii noștri, iar actuala guvernare pare să mimeze un interes real pentru eliminarea acestor privilegii.

          Deși guvernarea actuală își exprimă intenția de a elimina pensiile speciale, măsurile propuse și discutate în plen și comisii sunt departe de a fi semnificative din punctul nostru de vedere. Este un simulacru care nu servește cu adevărat interesele românilor și care aruncă în derizoriu promisiunile făcute de actuala coaliție de guvernare.

          AUR a fost consecvent în poziția sa cu privire la pensiile speciale, votând în favoarea tuturor prevederilor și legilor care propuneau eliminarea, impozitarea sau reducerea acestor privilegii. Scopul nostru este clar și neabătut: să ajungem, etapă cu etapă, la eliminarea pensiilor speciale.

          Este important să subliniem că eliminarea pensiilor speciale sub mandatul actual al PSD și PNL nu se va realiza în mod real. Departe de acest lucru. Dar, sunt sigur de un lucru.

          Sunt sigur că românii noștri s-au săturat de promisiunile goale, de vorbele aruncate în vânt cu o nonșalanță ieșită din comun și, mai știu că vor și așteaptă schimbarea.

          Pentru asta, AUR este și va fi aici. Ca un ghimpe în coastă pentru vechea gardă politică care pare să confunde interesele țării cu cele personale.

          Românii vor decide în 2024 și, că să fiu pe subiect, cu această decizie românii ne vor oferi majoritate suficientă pentur a duce acest demers până la capăt, pentru a anula CU ADEVĂRAT pensiile speciale.

          Până atunci, din păcate, vom asista doar la un simulacru repetat de eliminare a acestor privilegii, depinde de voința poporului.

          Reiterez că, din perspectiva mea și a colegilor mei, pensiile polițiștilor, militarilor și ale altor categorii similare nu sunt pensii speciale. Acești oameni își pun viața în pericol pentru siguranța și bunăstarea noastră, și merită să beneficieze de o remunerare adecvată pentru serviciul lor adus țării.