Patrioții

Andrei Hangan (AUR): Apogeul disprețului față de educație – coaliția ignoră greva cadrelor didactice

Senatorul AUR Andrei Hangan consideră că modul în care coaliția de guvernare tratează solicitările profesorilor denotă dispreț față de educație. AUR solicită public și ferm Guvernului PSD-PNL-UDMR să rezolve criza din sistemul educațional și să respecte drepturile și nevoile elevilor, părinților și cadrelor didactice.

Sub cupola Senatului României, doresc să vă atrag atenția că sistemul educațional al țării noastre a intrat în comă, iar greva generală a cadrelor didactice nu se va opri! Cadrele didactice s-au săturat de indiferența, cinismul și aroganța Guvernului PSD-PNL-UDMR, care nu s-a gândit nicio clipă să invite profesorii la discuții, în ciuda solicitărilor lor repetate. Este o atitudine revoltătoare și deplorabilă, care demonstrează disprețul față de educație și lipsa de responsabilitate a întregii clase politice.

Ne aflăm într-un moment critic pentru sistemul educațional al țării noastre, iar greva cadrelor didactice este un strigăt de disperare pe care Guvernul PSD-PNL-UDMR îl ignoră cu perfidia caracteristică. Profesorii, în calitatea lor de modele și îndrumători ai societății noastre, au parte de salarii nedemne, condiții precare de muncă și de școli care arată abject. În fața acestor probleme existențiale ale învățământului românesc, răspunsul Guvernului este unul incalificabil, rupt de realitate și chiar sfidător.

Constatăm că niciun politician aflat la putere nu a fost capabil să identifice o rezolvare pentru această criză acută a sistemului educațional românesc. Solicitările repetate ale profesorilor pentru a fi luați în considerare în cadrul dezbaterilor privind soarta învățământului din România au fost ignorate cu seninătate. Nu există niciun interes real din partea Guvernului pentru soluții concrete și durabile, deoarece avem parte poate de cea mai slabă clasă politică din istoria modernă a acestei țări. Este încă o dovadă clară a indiferenței și a lipsei de viziune în ceea ce privește viitorul copiilor noștri și dezvoltarea societății în ansamblul ei.

AUR solicită public și ferm Guvernului PSD-PNL-UDMR să rezolve criza din sistemul educațional și să respecte drepturile și nevoile elevilor, părinților și cadrelor didactice. Educația este temelia unui stat funcțional, unei societăți prospere. Cum arată astăzi școala, va arăta mâine țara!