Patrioții

Andrei Hangan (AUR): Aparatul de stat trebuie să servească cetăţenilor, nu partidelor politice

Senatorul Andrei Hangan a declarat, într-o declarație politică, faptul că AUR se va opune creșterii aparatului bugetar, în condițiile în care România este fruntașă la numărul de funcționari ce sunt plătiți de la bugetul de stat. Soluția este creșterea eficienței în sectorul administrativ și reducerea birocrației.

Vreau să atrag atenţia asupra unei probleme grave care afectează întreaga societate şi care a devenit mai evidentă în ultima perioadă. Este vorba despre practica iresponsabilă şi coruptă a actualului Guvern, care își doreşte să crească şi mai mult aparatul bugetar din România, angajând fără discernământ la stat, chiar şi în condiţiile în care ţara noastră are deja un număr excesiv de bugetari.


Această practică este un semn clar de incompetenţă şi nepăsare faţă de economia şi bunăstarea cetăţenilor noştri. În loc să ia măsuri responsabile şi să încerce să reducă birocraţia şi ineficienţa din sectorul public, actuala coaliţie PSD-PNL-UDMR se concentrează pe consolidarea propriului aparat de putere, creând sinecuri şi cheltuind banii publici pentru propriile interese.

Este inacceptabil ca această practică să continue, mai ales în contextul actual, în care ne confruntăm cu o situaţie economică dificilă. Deşi ne-am fi aşteptat ca actualul Guvern să ia măsuri pentru a stimula creşterea economică şi pentru a sprijini cetăţenii şi mediul de afaceri, aceştia se concentrează pe consolidarea propriului aparat de putere şi pe îmbogăţirea propriilor clienţi politici.


Noi, cei din AUR, vă vom demonstra cât de solidari şi responsabili suntem faţă de interesele cetăţenilor noştri şi vom lua măsurile necesare pentru a opri această practică dăunătoare a actualului Guvern.
Ne vom opune, fară dar şi poate, într-un glas, creşterii nejustificate şi necontrolate a aparatului bugetar şi să luptăm pentru o Românie eficientă, cu un sector public curat şi responsabil.