Patrioții

Andrei Dîrlău (AUR): Restricțiile nu vor salva economia. Măsurile de austeritate vor duce la mai multă sărăcie pentru oameni care deja o duc greu

Acest an vom trăi mai rău. Suntem în criză economică. România trăiește din împrumuturi cu buget de dezastru, dar guvernul Câțu–Barna–Kelemen ține economia închisă, taie pensii, salarii, crește prețuri. Restricțiile nu vor salva economia, nu-i vor ajuta pe români. Măsurile de austeritate vor duce la mai multă sărăcie pentru oameni care deja o duc greu! Soluția e deschiderea urgentă a economiei.

Cum faci agricultură, sisteme de irigații cu România blocată? Cum dezvolți industria alimentară, cum produci hrană ca să n-o importăm, dacă ții țara închisă? Cum creezi locuri de muncă, dacă țara e paralizată de frica întreținută zi de zi?

Cum sprijini sectoare productive câte mai sunt – energie, transport, industrie de apărare, construcții, industrii IT, turism, Horeca – dacă totul e blocat? Cum faci autostrăzi sau căi ferate cu bani europeni din Planul de Reziliență – cu economia sub lacăt?

Domnule Cîțu, domnule Hunor! Dați-ne drumul! Lăsați oamenii să muncească, să producă! În ce direcție, domnule Kelemen, duceți România ca Vicepremier? Cea a unui colaps financiar? Cine va plăti datoria, și de unde? Domnule Attila Czeke, sunteți Ministrul Dezvoltării! Faceți investiții, băgați bani în România, nu în CNCD-ul lui Asztaloș! Dezvoltați infrastructura portuară la Dunăre și Marea Neagră!

Domnule Barna! Tanțoș Barna! Sunteți ministrul Mediului! De ce nu faceți campanii de împăduriri cu bani europeni? Dacă nu știți vă spunem noi de la AUR: plantați copaci! Pepinierele sunt eligibile-n PNRR. De ce nu acoperiți cu păduri munții pe care tot voi, UDMR-ul, i-ați ras? Vă amintiți de Kerestoy Attila, „drujba lui Dumnezeu”? De ce, domnule Barna, nu sunteți cel ce șterge pata lăsată pe obrazul UDMR?

Deschideți țara, domnilor Hunor și Cîțu! Lăsați românii să muncească, să trăiască! 

D-le Iohannis, aveți la Cotroceni un parc să vă plimbați la aer curat, plus Grădina Botanică! Dar la românii care stau la bloc vă gândiți?  Ce respiră ei? Ce pun pe masă copiilor? Cu ce-și plătesc facturile tot mai mari?Dați-le drumul din închisoarea care a devenit România! Suntem în Postul Mare! Dacă veți îndrăzni să ne țineți iar în case, să nu ne lăsați să mergem la Denii și Înviere, noi AUR vă promitem că nu veți prinde vara pe funcțiile actuale. Românii nu vă vor ierta și veți fi șterși.

Declarație politică, senator AUR Andrei Dîrlău