Patrioții

Andrei Busuioc: AUR este și despre Basarabia

Alianța pentru Unirea Românilor reprezintă un proiect politic ce și-a propus să îi unească pe români, să îi aducă alături, deoarece prea mult timp am fost dezbinați de către alții.

Puțini sunt cei care poate știu că George Simion, copreședintele AUR, este unul din cei care au pornit mesajul Basarabia E România și care s-au bătut pentru românii basarabeni timp de 10 ani, din postura de activiști civici.

George Simion a făcut acest lucru atât timp cât s-a putut, adică până când Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc i-au pus interdicția de a mai putea intra în Republica Moldolva.

La momentul de față nici unul din cei doi nu mai deține pârghiile de putere, moldovenii au ales o altă cale, dar interdicția abuzivă s-a menținut.

Alianța pentru Unirea Românilor are înscris în statut dezideratul Unirii dintre România și Republica Moldova, ca un act firesc de reparare istorică. Acum partidul cu șase parlamentari din Basarabia a trecut Prutul și va participa la alegerile parlamentare din 11 iulie. Aici nu este vorba despre șanse sau despre procente, aici este vorba despre dreptul românilor basarabeni a fi reprezentanți politic, dacă acesta este lucrul pe care și-l doresc.

Și AUR nu se pretinde va fiind singurul partid unionist, noi considerăm că uniosmul este peste tot, el trebuie doar scos la suprafață.