Patrioții

Adrian Axinia(AUR): Vom modifica legea finanțării partidelor și vom construi un spital pentru români

Legea care vizează finanțarea partidelor politice permite achiziția de terenuri și edificarea de clădiri în interesul partidului.

Oportunitatea unei astfel de decizii aparține AUR și ce este în interesul partidului nu se precizează sau detaliază de lege. Rămâne la cheremul fiecăruia să stabilească acest lucru.

Noi, cei de la AUR, considerăm că este în interesul României dar și a partidului ca să ne ținem de cuvânt și să construim un spital.

Spre exemplu PSD, PNL și USR țin sedii impozante și au angajat rude, prieteni și colegi de partid pe post de „specialiști” și „consilieri”. O bună parte din acești bani sunt facturați fictiv pe servicii inventate și apoi se returnează cash către cercurile de putere aflate la conducerea partidelor. Toată lumea știe că acești bani sunt în realitate delapidați și AUR se opune ferm unei astfel de abordări.

Există spitalul CFR, există spitalul militar, Există spitalul SRI, de ce nu ar fi voie să existe spitalul AUR?

Noi auzim voci pe coridoarele parlamentului că PSD, PNL și USR s-ar opune unui astfel de demers și vor să arunce cu noroi în AUR, pretextând că un spital nu este în interesul partidului ci al românilor, deci nu s-ar încadra în prevederea legală.

Legea nu precizează ce tip de construcție se poate realiza și nu interzice realizarea unui spital, iar AUR trebuie să se țină de cuvânt.

Însă răul este peste tot și diavolul stă în detalii, așa că deputații AUR vor propune completarea legii finanțării partidelor politice din fraza: „i) investiții în bunuri mobile și imobile, necesare activității partidelor respective” în fraza:

i) investiții în bunuri mobile și imobile, necesare activității partidelor respective, inclusiv clădiri de sănătate și sociale„.

Modificarea este una minoră, sunt doar câteva cuvinte care detaliază, deși legea nu interzice.

Rămâne să vadă românii cum se vor raporta celelalte partide la propunerea AUR: se vor opune ei construirii unui spital pentru partid? Se vor opune PSD, USR și PNL spitalului AUR?

Noi sperăm că nu vor face acest lucru, însă cum spuneam mai sus, răul este puternic și peste tot, dar binele va învinge în cele din urmă.