Patrioții

Adrian Axinia (deputat AUR, Prahova): Totul e în regulă, aveți cancer

Deputatul AUR Adrian Axinia susține că va contacta instituțiile de mediu din județul Prahova, cerându-le transparență maximă în monitorizarea poluării.

Interesele economice țin în ceață adevăratele cifre ale poluării, ori asta e o încălcare a legii și o nepăsare gravă față de sănătatea cetățeanului.

Municipiul Ploiești este orașul cu cel mai mare număr de cazuri de cancer la plămâni din România, lucru datorat poluării excesive de către marile companii din industria petrochimică. Cei 4 mari poluatori din județ sunt rafinăriile OMV Petrom și Lukoil, alături de Dero Lever și Eco Burn. Cetățenii orașului Ploiești au sesizat în repetate rânduri nivelul mare de poluare, dar Agenția pentru Protecția Mediului Prahova afirmă de fiecare dată că totul este în regulă și că indicatorii monitorizați sunt în conformitate cu Legea 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător.

APM făce măsurătorile noxelor doar în timpul zilei, între 8:00 – 16:00, însă oamenii reclamă miros puternic de noxe în special seara și în timpul nopţii. Rafinăriile au recunoscut recent că au și ele stații de monitorizare a poluării pe care nu le folosesc. Se pare că aceste stații de monitorizare a poluării funcționează doar după bunul plac al companiilor Lukoil și OMV PETROM.