Patrioții

Adrian Axinia (AUR): Fac un apel către toți unioniștii autentici și valoroși să vină alături de AUR la alegerile parlamentare din Republica Moldova

Vreau să aduc astăzi în atenția Parlamentului României o temă care care se află între prioritățile partidului pe care îl reprezint, și anume alegerile parlamentare din Republica Moldova. În premieră, un partid care a fost validat în România, este vorba de AUR, candidează cu același nume și sub aceeași siglă la alegerile parlamentare de pe malul Estic al Prutului.

Unii dintre dumneavoastră ar putea spune că este o temă care nu are de-a face cu țara noastră, că e o problemă internă a unui stat vecin. Nimic mai fals, și o să demontez această abordare cu două argumente de necontestat: peste un milion de cetățeni ai Republicii Moldova au, în prezent, și cetățenie română, iar procentul celor care își doresc unirea cu România este de 40%.

Obiectivul AUR în Republica Moldova este acela de a oferi o platformă comună forțelor unioniste pentru ca acest curent, cu largă susținere populară, să fie reprezentat în viitorul Parlament al Republicii Moldova. Așa cum în România, până la apariția AUR, forțele care militau pentru păstrarea și valorificarea patrimoniului național economic, social și spiritual erau dezbinate și luptau între ele, și în Republica Moldova unioniștii erau fragmentați și concurau între ei.

AUR este, în Republica Moldova, un proiect unificator, și am făcut deja pași importanți în această direcție. Uniunea Salvați Basarabia (USB), Partidul Popular Românesc (PPR) și, mai recent, Partidul Liberal s-au alăturat AUR și ne vom prezenta împreună la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Pe această cale, fac un apel către toți unioniștii autentici și valoroși să vină alături de noi. Am convingerea că dezideratul unirii Basarabiei cu România este cu mult mai puternic decât orgoliile care îi separă pe unioniști.

Avem o șansă istorică, ce poate să apară o dată la câteva generații, aceea de a da un partid unionist asumat care să performeze atât în Parlamentul de la București, cât și în cel de la Chișinău. În consecință, proiectul AUR este un proiect al unioniștilor patrioți de pe cele două maluri ale Prutului, care va aduce beneficii majore românilor și României.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Deputat AUR Adrian Axinia