Friday, June 18, 2021


Adrian Axinia (AUR): Claudiu Năsui trebuie demis înainte de a se transforma din frânar în gropar al economiei românești

Declarație politică: Claudiu Năsui trebuie demis înainte de a se transforma din frânar în gropar al economiei românești Economia României…

De Patrioții Redacția , în Patrioții , la 10/03/2021 Etichete: , , , , ,

Declarație politică: Claudiu Năsui trebuie demis înainte de a se transforma din frânar în gropar al economiei românești

Economia României trece prin cele mai grele încercări din ultimii 30 de ani. Aproape 75.000 de firme din domeniul HORECA au fost puse la pământ prin decizii guvernamentale de închidere totală sau parțială a acestor afaceri pe perioada pandemiei. Nici cele 500.000 de IMM-uri, care reprezintă 97% din companiile românești și angajează aproape două treimi din salariații români, nu se simt bine din cauza restricțiilor sanitare impuse în ultimul an.

Însă cea mai mare amenințare la adresa economiei românești nu este astăzi pandemia, ci chiar ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Claudiu Năsui, care nu face altceva decât să submineze orice tentativă de a ajuta firmele românești să depășească criza, să revină pe linia de plutire.

Stimați colegi parlamentari,

Niciun ministru al Economiei nu va reuși să egaleze vreodată contraperformanțele bifate de Năsui în două luni de mandat. Acesta se poate lăuda cu un adevărat măcel al măsurilor de revenire economică destinate IMM-urilor, finanțate in fonduri europene. Astfel, de la instalarea în funcție a ministrului USR, măsura 2 pentru capital de lucru, cu un buget de 1,067 miliarde de euro, stă pe loc. Pe măsura 3, cu un buget de peste jumătate de miliard de euro, Claudiu Năsui a făcut o plângere la DNA împotriva a 1.100 de firme, lucru nemaiîntâlnit în istoria mondială, pentru suspiciuni de fraudare a platformei de înscriere în program. În realitate, pentru a masca incapacitatea sa și a echipei sale de a gestiona această platformă. Tot Claudiu Năsui se poate lăuda că a anulat programul de susținere a exportului românesc. Cât despre HORECA, la 12 luni de la debutul pandemiei, această industrie nu a primit niciun leu de la stat drept despăgubire sau suport.  

Dragi români,

În timp ce toate țările din Uniunea Europeană au pompat zeci, sute de miliarde de euro în economie pentru susținerea firmelor autohtone în criză, țara noastră are la conducerea Ministerului Economiei un personaj care nu știe, nu vrea și nu poate să permită acordarea de fonduri europene nerambursabile pentru revenirea firmelor românești. Singura filozofie a acestuia este că statul trebuie să achite comisioane băncilor și că firmele bolnave se pot salva îndatorându-se la bănci.

Domnule prim-ministru Florin Cîțu,

Claudiu Năsui este astăzi frânarul economiei naționale. Acesta trebuie să fie demis înainte de a se transforma în groparul firmelor românești. Orice minut în plus pentru Claudiu Năsui în fruntea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului însemnă o șansă în minus pentru supraviețuirea firmelor românești.

Deputat AUR Adrian-George AXINIA, Circumscripţia electorală nr.31, Prahova

Comentarii