Patrioții

Adrian Axinia (AUR): Cîțu a ales cum vrea să părăsească fotoliul de prim-ministru. El vrea să fie dat jos de popor după instituirea vaccinării obligatorii

Florin Cîțu vrea să plece din funcția de prim-ministru, însă nu prin moțiune de cenzură, ci dat jos de popor după instituirea vaccinării obligatorii. Cîțu a reușit, în fruntea Guvernului, câteva performanțe greu de egalat: a îndatorat țara la un nivel fără precedent, a adus familiile românilor în pragul disperării din cauza creșterii facturilor la energie, a călcat în picioare valorile care ne țin uniți ca națiune – familia, biserica, educația copiilor, tricolorul. Și acum vrea să ne vaccineze obligatoriu.

Mai mult de două treimi dintre români, cei care au ales, până în prezent, să nu se vaccineze, se simt amenințați de anunțul actualilor guvernanți legat de vaccinarea obligatorie. Atât Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, cât și  Nelu Tătaru, consilier onorific al premierului Florin Cîțu, au vorbit despre faptul că guvernul ia în calcul vaccinarea anti-COVID-19 obligatorie. 

Românii au avut deja prea multe traume în pandemie: au suportat restricții prin care le-au fost limitate drepturi și libertăți cetățenești, și-au închis afacerile și și-au pierdut locurile de muncă, au avut acces limitat la spitale și servicii de sănătate, au văzut compromisă educația copiilor lor prin cursuri online. Acum se pune problema vaccinării obligatorii doar pentru ca Florin Cîțu să justifice de ce a cumpărat 120 de milioane de doze de vaccin într-o țară cu o populație de 19 milioane, în care au fost folosite până în prezent mai puțin de 10 milioane de doze.

În situația în care vaccinarea obligatorie devine o realitate, împreună cu colegii mei din AUR voi fi în stradă, la proteste, alături de români. Am convingerea că o asemenea măsură va genera un val care ar dărâma orice guvern.