Patrioții

Adrian Axinia (AUR), apel către MAI: Nu lăsați copiii noștri pe mâna traficanților de droguri!

Adrian Axinia, deputat AUR de Prahova, a atras atenția în declarația politică din plenul Camerei Deputaților ministrului Afacerilor Interne, pornind de la atribuțiile pe linia combaterii traficului şi a consumului de droguri și tragedia de la Festivalul Saga,  în urma căruia doi tineri și-au pierdut viața în urma unor supradoze de droguri și câteva zeci de persoane s-au prezentat la spital cu probleme medicale în urma consumului de substanțe interzise.

Ar trebui să avem demisiile șefului Agenției Naționale Anti-Drog și ale responsabililor din Poliția Română plătiți din banii românilor pentru combaterea acestui fenomen. Este inacceptabil ca acum, în al 12-lea ceas, după Saga, să nu fie făcută nici măcar o arestare, să nu fi fost ridicat nici măcar un dealer de droguri. Este inacceptabil ca acești tupeiști să meargă între tineri și să întrebe, fără nicio jenă, dacă vor sau nu să cumpere droguri.

Acum, că am ieșit din pandemie și că tinerii noștri se pot bucura de tinerețe și de festivaluri, de evenimente în aer liber, fac un apel la dumneavoastră: nu lăsați copiii noștri pe mâna traficanților de droguri!”- a afirmat Adrian Axinia.

În contextul în care autoritățile au tratat cu superficialitate tema consumului de droguri din țara noastră, România s-a transformat nu numai în țară de tranzit pentru drogurile cu destinația UE, ci și într-o uriașă piață de desfacere.

Deputatul Adrian Axinia a cerut să se facă publică strategia naţională de combatere a traficului şi a consumului de droguri în vigoare, care ar trebui să stea la baza gestionării acestui risc la adresa securității naționale.

Suntem un popor creștin care ar trebui să își apere și să își protejeze copiii. Domnule ministru, dacă nu luați măsuri în urma tragediei de la Festivalul Saga, vă faceți direct responsabil de aceste pierderi de vieți ale unor tineri nevinovați pe care i-ați lăsat la mâna traficanților de droguri.”- a adăugat deputatul Adrian Axinia.