Patrioții

Titus Silviu Păunescu(AUR): la combinatul din Turnu Măgurele situația este dramatică

Am fost astăzi la Turnu Măgurele să vorbesc cu românii aflați în nevoie. De ceva timp teleormănenii protestează și nimeni nu este interesat de soarta lor.

Sute de români nu și-au mai luat salariile de aproape trei luni și nu mai au bani ca să cumpere o pâine pe care să o pună pe masă.

Astăzi a început școala și situația este una dramatică. În Teleorman datorită mafiei PSD, secondată de cea PNL, cetățenii nu își pot găsi cu ușurință locuri de muncă. Tocmai de aceea la momentul de față se află la mână unor grupuri de interese care nu știu să îi respecte pe români.

Compania la momentul de față se află în insolvență. Am dubii rezonabile cu privire la modul în care această insolvență este gestionată și de ce nu sunt bani pentru plata salariilor celor care au lucrat acolo. În conturile companiei ar fi trebuit să fie bani ca urmare a vânzării producției realizate și cu toate acestea ei nu există.

Sunt datorii importante lăsate și către furnizori. Dacă cei care administrează la moment compania sunt de bună credință să facă bine să dea oamenilor banii pe care îi merită.

Situația este complicată și pentru că oamenii de acolo se simt abandonați de statul român și pot confirma acest lucru: chiar sunt abandonați.

Nici unul din parlamentarii aleși pe Teleorman, adică de la PSD, PNL și USR nu au fost acolo. Am fost singurul parlamentar ce s-a deplasat împreună cu o echipă de la AUR și asta deși nu reprezint județul, dar îi reprezint pe toți românii.

Nimeni nu are curajul să vorbească despre acest lucru, tuturor le este frică. Nouă nu ne este frică dacă vorbim despre soarta confraților noștri.

Cei care aveți afaceri dovediți că sunteți patrioți plătindu-vă partenerii de afeceri și respectându-vă angajații. Românii nu trebuie să fie carne de tun pentru combinațiile unei minorități ce desfășoară acțiuni cel puțin dubioase.

Nu te poți declara miliardar în euro dar să nu plătești sute de români aflați în grea situație.

În zilele următoare mă voi interesa la ministerul muncii și la administratorul impus de ce acei oameni nu se află în șomaj tehnic din moment ce la locul de muncă nu mai pot presta activități.

România are nevoie de o industrie chimică serioasă, care să aibă la baza economia reală. România are nevoie de îngrășămite agricole și eu mă întreb de ce atunci producția în acest domeniu nu este una performantă și profitabilă? Pământul țării trebuie fertilizat, de ce să nu producem în România îngrășăminte ieftine și din gaze care provin din pământul românesc?

Ori ce fac politicienii români? Vând gazul românesc ieftin la austrieci și îl importă scump pentru companiile românești de la GazProm. Curată schemă de fraudare.