Friday, June 18, 2021


Rodica Boancă (AUR): Un copil de 11 ani și-a pierdut viața, strivit sub plăcile de beton ale unui teren de fotbal, în timpul unei competiții sportive. Domnule ministru Novak, ce măsuri veți lua pentru ca această tragedie să nu se mai repete?

Întrebare adresată ministrului Tineretului și Sportului Carol-Eduard Novak. Obiectul întrebării: tragedie în sportul românesc Stimate Domnule Ministru NOVAK Carol-Eduard, Vă…

De Patrioții Redacția , în Patrioții , la 30/04/2021

Întrebare adresată ministrului Tineretului și Sportului Carol-Eduard Novak. Obiectul întrebării: tragedie în sportul românesc

Stimate Domnule Ministru NOVAK Carol-Eduard,

Vă supun atenției un aspect mai mult decât de actualitate, dar care are implicare în sănătatea acestei națiuni pe termen lung.

,,Mens sana in corpore sano” spune un dicton latinesc care s-a propagat în cultura noastră națională peste milenii, dar care astăzi are mai puțină aplicativitate ca niciodată.

Suntem în anul olimpiadei și cu toții avem ochii ațintiți asupra sportivilor noștri și le ținem pumnii în lupta lor pentru calificare. Dar, în același timp, trebuie să ne preocupăm și de viitorul sportului românesc și, in aceeași măsură, de sănătatea copiilor care practică orice sport. Acestea fiind spuse vă informez că zilele trecute, la o competiție sportivă în Galați, un copil de doar 11 ani a murit strivit sub plăcile de beton ale unui teren de fotbal. Avea doar 11 ani și visa să ajungă un mare fotbalist, care să poarte cu mândrie tricolorul pe piept la meciurile naționalei. Visul i-a fost întrerupt brusc de nepăsarea cu care sportul juvenil este tratat. 

Pe fondul acestui eveniment tragic, vă adresez următoarele întrebări:

  1. Cine își asumă responsabilitatea pentru acest eveniment care a îndoliat sportul românesc ?
  2. Ce măsuri veți lua pentru a elimina pe termen lung aceste evenimente tragice?
  3. Care este valoarea investițiilor în infrastructura bazelor de pregătire pentru tinerii sportivi?
  4. Ce proiecte viabile ați identificat în vederea îmbunătățirii sportului românesc, la nivelul copiilor și juniorilor?
  5. Aveți în vedere declanșarea unei anchete la Federația Română de Fotbal cu privire la fondurile alocate Centrelor de Excelență care la nici 2 ani de la înființare au fost transformate în Centre Naționale de Pregătire?
  6. De ce Ministerul Tineretului și Sportului nu a acordat Certificatul de Identitate Sportivă pentru Centrele de Excelență?

Vă solicit să comunicați răspunsul în scris. 

Senator Rodica Boancă

Comentarii