Saturday, June 19, 2021


Rodica Boancă (AUR): Opriți politizarea școlilor! Stopați pervertirea noii generații!

Rodica Boancă, senatoare AUR, a cerut de la tribuna Parlamentului depolitizarea școlilor și măsuri pentru sprijinirea accesului la educație, sincronizarea…

De Patrioții Redacția , în Patrioții , la 12/02/2021 Etichete: , , , , , ,

Rodica Boancă, senatoare AUR, a cerut de la tribuna Parlamentului depolitizarea școlilor și măsuri pentru sprijinirea accesului la educație, sincronizarea programei școlare, precum și investiții pentru modernizarea sau construirea de noi școli.

De aproape un an, toți românii par a fi condamnați la o luptă permanentă pentru supraviețuire. Dincolo de pandemia declarată, există o lipsă de viziune și de empatie din partea Coaliției de Guvernare și o vânătoare de vrăjitoare declanșată la adresa partidului Alianța pentru Unirea Românilor, prin care se încearcă abaterea atenției de la problemele reale ale țării. 

În acest moment, doi pioni de bază ai oricărei națiuni, Educația și Sănătatea, sunt grav afectați din cauza modului în care țara a fost și este guvernată. Știu că nu vă place AUR, stimați colegi, deoarece noi provenim din pătura medie a societății și suntem produsul guvernării dezastruoase a României din ultimii 30 de ani, dar trebuie să fiți conștienți că întotdeauna generațiile din urmă vor cere socoteală. 

Eu sunt profesor și cunosc problemele din satele și orașele țării în ceea ce privește educația! Ați pus presiune și ați dansat deșănțat pe Legile Educației fără să țineți cont de copii și de profesori! Ați politizat tot, școala devenind un teren de luptă între PSD și PNL, mai nou și USR sau chiar UDMR, însă nu ați construit nicio clădire, nu ați sincronizat programa, programul și realitatea cu nevoile elevilor și profesorilor! Mai mult chiar, cadrele didactice sunt zilnic umilite și înfierate, iar Ministerul Educației a lucrat și lucrează parcă împotriva propriilor angajați! 

Școala românească a fost și încă este de elită în lume. Școala românească v-a adus și pe dumneavoastră aici și tot produsul acestei școli vă va cere socoteală. Opriți politizarea școlilor! Stopați pervertirea noii generații! Definiți fața învățământului după chipul copiilor și nu după cum ordonă forțe oculte și potrivnice națiunilor mici precum România! Patria noastră nu este colonie și nu ne puteți vinde la infinit!

Stimați colegi patrioți, pentru că știu sigur – în fiecare partid sunt și români sufletiști, muncitori, însă, de obicei, oprimați de lideri nereprezentativi – haideți să creăm un cadru legislativ pro-români! Mai avem atât de puține active neînstrăinate, iar școala este încă o redută! Trebuie deschise toate școlile, creat un sistem de transport școlar și educarea intensivă a generațiilor tinere, altfel nu vom avea nicio șansă ca națiune în această dezordine mondială! 

Ca o concluzie, vă rog, stimați colegi, actuali sau viitori guvernanți, opriți furtul banilor publici, asumați-vă măsuri concrete și în favoarea poporului care v-a ales, respectați legile date de Parlament și nu mai căutați scuze! Pandemia doar a luat vălul de pe ochii noștri, a ridicat covorul și a ieșit la iveală gunoiul ascuns acolo de 31 de ani! Este timpul să construim, dar nu umilindu-i pe cei mici, nu plătind pentru campanii media contra românilor, nu ridicând din umeri și nu plecând la schi! 

Comentarii