Saturday, June 19, 2021


Rodica Boancă (AUR): Copiilor din mediile defavorizate li se îngrădește dreptul la educație

Școala online nu este o soluție, foarte mulți copii nu au telefon sau calculator și nici acces la internet. Acestor…

De Patrioții Redacția , în Patrioții , la 13/01/2021 Etichete: , , , ,

Școala online nu este o soluție, foarte mulți copii nu au telefon sau calculator și nici acces la internet. Acestor copii li se îngrădește dreptul la educație. Nu ne putem imagina care vor fi consecințele pe termen mediu și lung a acestei situației fără precedent din învățământul românesc, susține Rodica Boancă.

Peste un milion de copii din mediile defavorizate nu pot participa la școala online, a precizat senatoarea AUR la Știrea Zilei pe 60m.ro. „Instituțiile statului se joacă într-un mod barbar și nociv cu această generație și cu întreaga societate. Se distruge o generație, se distruge o nație, se distruge o țară. În același timp, copiii sunt foarte afectați din punct de vedere psihoemoțional, nu doar cognitiv”, a mai spus aceasta.

Rodica Boancă a mai spus că, din punctul său de vedere, un copil de clasa I nu poate face școală online. „ Sunt cadru didactic. Sunt profesoară de limba română. Suntă mamă. Pentru mine situația aceasta este dureroasă din toate punctele de vedere. Școala online nu este o soluție în situația de față. Pot să vă spun că este un genocid. O spun cu toată asumarea. Este un genocid la adresa acestei generații care, a trecut prin ceva mai urât decât un război, pentru că nici măcar în război nu s-au închis școlile pe o perioadă atât de mare”.

Comentarii