Patrioții

Dumitru-Viorel Focșa (AUR): Nu vom permite vânzarea Portului Constanța și a altor companii strategice

Guvernul condus de Florin Cîțu și-a propus să intre în istorie ca Guvernul anti-național al României. Din păcate, prin aprobarea proiectului legislativ de abrogare a Legii nr. 173 / 13 august 2020 privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naționale în activitatea economică, proiect adoptat în ședința din data de 3 februarie a.c., ceea ce ar fi trebuit să fie cel mult o contradicție în termeni sau o eroare de redactare, “Guvern anti-național”, devine o realitate palpabilă. 

Poate că toate Guvernele postdecembriste au vândut România, unele mai puțin, altele mai mult, însă niciunul nu s-a comportat atât de fățiș împotriva propriei țări, ca actualul Executiv, semn că obligațiile internaționale ale acestuia sunt mari.

Oricât de mult ne-am dori ca actualul Executiv să devină cât mai curând o tristă amintire, nu putem permite ca el să intre în istorie ca un Guvern vânzător de țară. Motiv pentru care, în săptămâna 7-14 februarie a.c., am participat atât la caravana care a străbătut municipiul Constanța, cât și la mitingul de protest organizat de Asociația Patriot, evenimente desfășurate sub egida: „Portul Constanța NU este de vânzare!” Acesta este doar începutul.

Parlamentarii AUR de Constanța, împreună cu membrii organizației județene vor susține, din stradă, toate mișcările de protest ce vor fi organizate împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu. Compania Națională Administrația Porturilor Maritime S.A. Constanța, Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA, Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu sunt doar câteva dintre companiile strategice care ar trebui să rămână ale românilor.

Vânzarea României, la bucată, este inacceptabilă, indiferent care este miza politică, fie că este aderarea la spațiul Schengen, după cum se vehiculează, fie că este acceptarea țintei de deficit de către „partenerii” europeni. Un stat puternic, este un stat suveran, stăpân pe propriile resurse, ceea ce România va înceta să mai fie dacă acest proiect va trece de ultima redută, Parlamentul României.  

AUR nu va permite așa ceva și va lupta pentru ca România să fie a românilor!